Nyhetsbrev oktober- 2018

Styrelsen vill uppmuntra alla medlemmar att gå in på vår hemsida och anmäla sig till nyhetsbrevet. I framtiden kommer nyhetsbrevet, efter påannonsering i portarna, endast att publiceras där. Du anmäler dig till vårt nyhetsbrev på denna adress: http://estridskrona.bostadsratterna.se/

 

Slåtterdagen

Styrelsen vill tacka alla medlemmar som hade möjlighet att delta på slåtterdagen. Ett stort tack även till Trädgårdsgruppen som varit med och arrangerat det hela och hjälpt till med inköp, transporter och hyra av maskiner m.m.

 

Över 20 personer, både vuxna och barn, dök upp och tillsammans fick vi mycket gjort på våra gårdar. Dagen avslutades med korvgrillning och lite grannmingel för de som önskade.

 

Vi vet att flera medlemmar gärna hade varit med om de kunnat så vi tror och hoppas att vi blir ännu fler på vårens fixardag!

 

Budget för 2019

Styrelsen har nu påbörjat arbetet med att lägga en budget för 2019. Till vår hjälp har vi Brf Ekonomen. Vi kommer att se över det gångna årets kostnader och intäkter och när budgeten är klar vet vi om vi behöver höja våra månadsavgifter eller inte. Generellt har vi en bra balans i vår ekonomi men vi har sett en ökning gällande kostnader på vissa områden.

 

Hissarna

Kostnaderna för reparation och underhålla av hissarna har ökat betydligt under året. I nästan alla ärenden då hissen slutat fungera har det berott på yttre påverkan, att stenar och grus från skor, tassar och vagnar, fastnat i dörröppningen och ofta tillkallas en jourmontör.

Styrelsen vill uppmana alla medlemmar till att försöka sparka av så mycket grus som möjligt och även kolla i dörren i fall det ligger en sten eller skräp där som enkelt kan tas bort.

Tänk gärna till en gång extra innan jourmontör tillkallas. Är det akut, om någon sitter fast i hissen eller om man håller på att flytta in/ut, ska jourmontör självklart tillkallas. Andra gånger kanske det är ok att vänta på reparation till dagen efter.

I förebyggande syfte kommer styrelsen även beställa entrémattor och be vårat städbolag att dammsuga i dörrskenan till hissen.

 

Dörröppnare till portarna

Efter förslag från några medlemmar har styrelsen undersökt kostnaden för att installera automatiska dörröppnare i våra portar. Kostnaden är relativt hög och vi kommer därför inte att prioritera detta i dagsläget. Styrelsen utreder frågan vidare.

 

Golvknarr

Flera lägenheter i Brf Estrids Krona har stora problem med knarrande och knakande golv. Enstaka knäppningar eller knarrande som kommer och gå är en naturlig del av ett trägolvs karaktär, men knarrande som inte försvinner och som uppstår över en stor yta behöver åtgärdas. Veidekke har konstaterat att det finns brister kring golven i flera lägenheter och håller just nu på att göra mätningar för att sedan kunna sätta in rätt åtgärder. Mätningarna kommer att pågå i flera månader. Styrelsen har löpande kontakt med Veidekke i frågan.

 

Extrastämma om Balkonginglasning

På årsstämman beslutades att vi, på en extrastämma, ska rösta om balkonginglasningar ska tillåtas i föreningen. Stämman kommer att ske i november och kallelse med mer information delas ut till alla medlemmar senast två veckor innan.

 

Information från balkonggruppen

Balkonggruppen har efter ett grundligt arbete och i samråd med styrelsen enats om en leverantör samt utformningen av inglasning för samtliga balkongtyper. På den planerade stämman kommer balkonggruppen att presentera det samlade materialet - för att underlätta ställningstagande för samtliga boende.

Om stämman röstar ja till att tillåta inglasning av balkonger,  är tanken att kalla den tänkta leverantören till oss för att presentera förslaget på ett bra sätt.

 

Om allt går enligt plan, förväntar vi att inglasningarna är på plats i mitten på mars.

 

P-platser

För att förbättra, effektivisera och hålla nere kostnaderna har styrelsen tagit över denna uppgift från Veidekke nära.

 

Förmedling av p-platser sköts nu av styrelsen. Mejla till brfestridskrona@gmail.com om du önskar en p-plats eller stå i kö för ett byte.

 

Regler kring parkering i Brf Estrids krona finner du på hemsidan

Just nu finns det en ledig parkeringsplats.

 

 

Namnbyte i porten

För att förbättra, effektivisera och hålla nere kostnaderna har styrelsen tagit över denna uppgift från Veidekke nära.

 

Behöver du ändra eller lägga till ett namn på trapphuslistan eller på brevlådan kontakta: brfestridskrona@gmail.com

 

Förebygg inbrott

Inbrott i lägenheter och stöld från uteplatser och cykelställ i Bromma är vanligt och även Beckomberga är drabbat. Vår förening har kommit lindrigt undan men styrelsen vill ändå uppmana alla till att vara uppmärksamma om det rör sig främmande personer i våra portar eller på våra gårdar. De flesta personer är förstås inte alls inbrottstjuvar!

Om du åker på semester kan det vara bra att läsa tips här: http://samverkanmotbrott.se/brottsforebyggande-tips-och-atgarder/

 

 

 

TACK

Önskar

Styrelsen