Nyhetsbrev mars 2024

Styrelsen vill börja detta nyhetsbrev, som vi brukar, med att hälsa nya medlemmar varmt välkomna till föreningen – vi hoppas att du/ni kommer att trivas i våra fina hus.


På vår hemsida http://estridskrona.bostadsratterna.se/ kan du/ni med fördel anmäla prenumeration av nyhetsbrevet och ta del av bra information om föreningen (läs under fliken ”Om föreningen”).

Brandskydd

Det går inte att byta batteri i brandvarnaren som sitter i lägenheterna. När den börjar ge ifrån sig ett pipande ljud behöver den bytas ut. Det är du som medlem som ansvarar för att du har en fungerande brandvarnare och från styrelsens sida uppmanar vi alla att skyndsamt ersätta en förbrukad brandvarnare. 

Den brandvarnare som satt i lägenheterna från början, IIR-SLi, går inte att köpa längre. För att takfästet fortsatt ska passa, tipsar vi om att köpa en motsvarande brandvarnare, IOR-SLi som har samma fäste som IIR-SLi. Det är en optisk brandvarnare som har en digital känslighetsjustering.

Vid byte av brandvarnare drar du ut en liten silverfärgad sprint och häktar därefter loss den. 

Bifogat nyhetsbrevet finns en broschyr från MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. I den kan du läsa mer om hur du skyddar dig mot brand hemma och hur du ska agera om en brand bryter ut. Styrelsen delar ut den som en del i vårt systematiska brandskyddsarbete. I arbetet ingår även att påminna och kontrollera, att inget förvaras i trapphus och källargångar etc. Det gäller även dörrmattor som ligger utanför den egna lägenhetsdörren. Dessa kan vid en eventuell brand bidra till rökutveckling och är därför inte tillåtna. 

Parkering

Det är inte tillåtet att parkera med bil eller annat fordon på Beckomberga Skogsväg, gräset vid gatans slut eller kanten vid hundrastgården. Har du behov av parkeringsplats är du välkommen att kontakta styrelsen. I nuläget har vi flera platser lediga och även du som har två bilar har möjlighet att hyra en ytterligare plats. 

Föreningens gårdar

Våra gårdar är gräsytan som ligger mellan våra hus ovanför parkeringen. För att det ska vara trevligt att vistas där, ber vi alla att tänka på hur vi använder dem. Det är inte tillåtet att rasta hundar eller kasta skräp där. 

Ny leverantör av bredband och TV

I tidigare nyhetsbrev har vi informerat om att det pågår en upphandling av ny leverantör av bredband och TV. Avtal är tecknat med Ownit och byte av leverantör sker i början av sommaren. Mer information kommer när vi närmar oss tiden för bytet. 

Nya stadgar

Föreningens nya stadgar, vilka antogs vid stämmor under 2023, är nu godkända och registrerade hos Bolagsverket. Du hittar dem på vår hemsida under ”Om föreningen”.

Utbyggnad inom Beckomberga

Vi har ingen ny information om den utbyggnad som planeras i Beckomberga. Styrelsen har yttrat sig angående ett ärende hos Lantmäteriet om att upphäva ett servitut i Beckomberga. Styrelsen följer arbetet och återkommer med information så snart någon sådan finns. 

Våren/sommaren

Vi kommer ha en gemensam fixardag under våren och i juni månad hålls även den ordinarie föreningsstämman. Inbjudan och kallelse kommer så snart datum är fastställda. 

 

Med önskan om en fortsatt trevlig början på våren!

 

Styrelsen

Brf Estrids Krona