Nyhetsbrev mars 2023

Styrelsen vill hälsa alla nya medlemmar välkomna och uppmuntra till att gå in på vår hemsida och anmäla sig till nyhetsbrevet via denna adress denna adress: http://estridskrona.bostadsratterna.se/

På hemsidan hittar du trivselregler, nyheter och annan information om vår förening.

 

Save the date-Årsstämma

Årsstämman planeras till den 19 juni. Inbjudan kommer senare. Flera styrelsemedlemmar kommer att avgå i år, om du är intresserad av att vara med i styrelsearbetet hör av dig så sätter vi dig i kontakt med vår valberedning.

Elprisstöd till bostadsrättsföreningar

Just nu ska EU- kommissionen godkänna förslaget om elprisstöd till företag, därefter ska förslaget skickas på remiss. Med andra ord är det ingen som ännu vet när elprisstöd till företag och organisationer kommer att betalas ut.Styrelsen planerar att, när väl pengarna kommer, dela ut dem till alla medlemmar. Exakt hur detta kommer ske har vi inte bestämt ännu.

Stopp i avlopp?

Styrelsen önskar förtydliga att medlemmarna i BRF Estrids krona själva ansvarar för eventuella stopp i rör fram till stående stam i fastigheten, det vill säga inte bara det synliga röret och brunnen under diskhon, utan även röret som går ut till stående stam.  

Stamstopp är ovanligt och föreningen har inte haft något sådant sedan start. Stopp i stammen är ett allvarligt fel där flera lägenheter påverkas, inte bara en enskild.

Som medlem väljer du själv om du vill ringa vår fastighetsförvaltare eller någon annan firma för att avhjälpa stoppet.

Du kan läsa mer om ditt ansvar som bostadsrättsinnehavare i våra stadgar och på hemsidan.

De flesta stopp i rören beror på fett och kaffesump/teblad.

Sandsopning

Sandsopning på Skogsvägen planeras till onsdagen den 12 april efter lunch.

Parkera inte på gatan denna dag!

Parkering

Våra parkeringsplatser på grus området har ibland nyttjats av bilar som ej haft plats och som fått konsekvens att bilar blivit in parkerade,Viktigt att inte blockera varandra och att inte parkera på grus ytan utanför sin parkeringsplats. 

Det finns även bilar som parkeras på gatan längst in både på gatan och på marken upp i till skogen vilket inte är tillåtet. Alla uppmanas för vår trivsels skull att parkera på avsedda parkeringsplatser i området.

Husdjur

I vår förening vill vi att alla ska trivas, både husdjur och människor! 

Vi uppmanar därför alla hundägare i föreningen att inte aktivt rasta era hundar på föreningens gårdar och,om nöden inte har någon lag, plocka upp efter sig. 

Vi vill också påminna om att inte lämna bajspåsar utanför portarna.

Som husdjursägare är du skyldig att se till att ditt husdjur inte stör andra. 

Bidra till att hålla föreningens kostnader nere.

Styrelsen arbetar löpande med att hålla nere kostnader och se över våra lån.

Som medlem kan du själv vara med och hjälpa till att minimera kostnaderna för föreningen, t ex:

  • Hjälp till att sköta om fastigheten för att inte riskera merkostnader i gemensamma utrymmen.
  • Stäng dörrar i entréer för att inte släppa ut värme.
  • Skrapa av skor ordentligt för att minska risken att grus fastnar i hissdörrar.
  • Vara försiktig med vad du spolar ner i dina avlopp.

Besiktning av golv

Veidekke kommer inom närtid börja skicka ut aviseringar för att åtgärda golven i de lägenheter som fick anmärkningar i besiktningen som gjordes i höstas. Generellt rör det det sig om mindre ändringar kring trösklar och lister vid balkongdörrar. Styrelsen har fortsatta diskussioner med Veidekke om detta då en betydande del av lägenheterna inte var felanmälda och många av de besiktigade lägenheterna visar på samma fel. Vår åsikt är att felen bör anses vara generella och samtliga lägenheter bör åtgärdas, dock huruvida vi får gehör för detta från Veidekke vet vi inte i skrivande stund. 

Cykelrensning

I höstas gjordes en cykelrensning och vi har nu i 6 månader förvarat flertalet cyklar, någon barnvagn och snowracers. Alla dessa kommer fraktas bort inom kort. 

Tror du att något av detta tillhör dig ber vi dig att snarast kontakta styrelsen. Ägarbevis/beskrivning krävs för att få tillbaka sin cykel/barnvagn/snowracer.

Information från samfälligheten

Årsstämma för samfälligheten är den 17 maj i Orangeriet. Inbjudan kommer senare.

Parken mitt i vårt område upprustas under våren. Nyheter för våra barn har köpts in, som förhoppningsvis gör vår park för barnen ännu mer populär. Vuxen- och Utegym-redskap har tagits bort och nya utemöbler skall sättas dit.. Påfyllnad av sand i sandlådan och ny och stor grill för oss alla är inköpt. Ny plantering ska göras under våren vid grillplatsen. Invigning och fest kommer att presenteras på årsstämman och datum likaså.

Miljöhusen

Vi vill uppmana alla medlemmar i Brf Estrids Krona att bidra till att hålla kostnaderna nere gällande driften av vårt gemensamma miljöhus.

  • Släng endast det som får slängas där. 
  • Lägg inte skräp på golvet eller utanför huset.
  • Vik ihop eller stampa på dina kartonger innan du slänger dem.

 

GLAD PÅSK

Önskar

Styrelsen