Nyhetsbrev mars 2020

Vi hoppas att alla är friska och mår bra trots Corona. Vi vet också att flera grannar som har möjlighet att hjälpa till med handling och hundpromenader m.m. har sagt att de ställer upp om någon skulle bli tvungen att hålla sig i karantän. Det är fint att höra!

Spisbyte och golvknarr

Vi har nu meddelat Veidekke att alla medlemmar i föreningen önskar byta till en ny uppgraderad spishäll. Alla medlemmar kommer att bli kontaktade av oss med en lapp i brevlådan ca 3 veckor innan installation. Installationen är planerad att ske måndag-onsdag vecka 20, 11-13 maj.

Utredningen kring golvknarret fortsätter. Veidekke har provat två olika lösningar för att få bort knarret. Den ena lösningen var att helt byta golv och den andra var att limma om befintligt golv. Båda lösningarna hade god effekt. Vi avvaktar nu Veidekkes beslut om hur de kommer att gå vidare i frågan.

Årsstämma

Stämma kommer att hållas den 25 maj i Beckomberga skolan. Klockan 18:30. Kallelse kommer att läggas i allas brevlådor. Årsredovisningen kommer, när den är klar, att läggas ut på hemsidan. De som önskar en utskrift kan kontakta styrelsen.

Motion

Inför stämman har du som bostadsrättsinnehavare möjlighet att lämna in motion, en motion bör vara utformad med begäran samt förslag till åtgärd. Motionen mailas till brfestridskrona@gmail.com alternativt lägger du ett brev i föreningens postbox i hus 4

Sista dagen att lämna in motion är 30 mars. Kallelse kommer till Bostadsrättsinnehavarna i stadgeenlig tid.

Fixardag- Save the date

Den 25 april  är det dags för vårens fixar dag.  Vi fixar och städar tillsammans och sedan bjuds det på lite tilltugg. Inbjudan kommer sättas upp i portarna när det närmar sig. denna dag kommer vi även tillsammans korrigera storlekarna på p-platser.

Entrémattor

Som ni säkert har sett så har vi nu entrémattor i våra portar och framför våra hissar. Mattorna byts var 14:e dag och är mycket effektiva att samla upp skräp och grus och förebygger på så vis hisskrångel. 

Företaget som sköter våra mattor erbjuder alla anslutna medlemmar rabatt på privat mattvätt. Kontakta dem för prisuppgifter: https://herrentre.se/kontakta-oss/

Cykelrum

Vi kommer att göra om planeringen i cykelrummet i port 2 denna vår. Detta för att utnyttja utrymmet bättre och för att fler cyklar ska få plats. Cykelliftar kommer att sättas upp vilket gör det lätt att förvara sin cykel på väggen. Hyllor kommer att sättas upp för att förvara lätta barnvagnar, barncyklar m.m. på. Cykelrummet i port 2 är betydligt mindre än i övriga portars cykelrum, därför börjar vi där. Är vi nöjda med resultatet fortsätter vi med övriga cykelrum.

Borrhammare

Föreningen kommer att köpa in en borrhammare. En borrhammare är det enda som fungerar när det gäller att borra i våra ytterväggar och skiljeväggar.

Alla medlemmar kan låna borrmaskinen vid behov. Borrarna står man själv för (SDS fäste). 

Mejla styrelsen för att boka borren.

OBS! För att vara säker på att du kan låna borren, hör av dig i god tid. Det kan ibland vara svårt för styrelsen att ordna med hämtning  med kort varsel Om flera medlemmar behöver borren samma helg så hoppas vi i styrelsen att man samarbetar som goda grannar.

Samfälligheten

Samfälligheten är nu äntligen igång. Estrids krona är en del av Västergarns Samfällighetsförening och vi har en representant i dess styrelse. Samfällighetsföreningen har bland annat börjat ta tag i frågor som exempelvis Miljöhuset och Beckombergaskogen.

Köksfläkt och Ventilationskontroll

Filtret i våra köksfläktar behöver regelbundet rengöras och ibland bytas ut. Ett tips är att köpa ett filter i metallnät när ett nytt ska inhandlas. De håller längre, kan lätt rengöras i diskmaskinen och är inte jättemycket dyrare än ett polyesterfilter. Här är ett ställe de går att beställa på nätet, men även t.ex Elon-butiken i Bromma Blocks kan ha dem på lager.

https://www.luftbutiken.se/1000-franke-400-serien-filter

För att minska att matos sprider sig till grannen vill vi också påminna om att ställa balkongdörren lite på glänt när ni steker. Detta sätter igång ventilationen i fläkten lite extra.

Under vecka 20 kommer en obligatorisk ventilationskontroll (OVK) att göras. Det är mycket viktigt att vi får tillträde till alla lägenheter för att injusteringar ska kunna göras korrekt så att ventilationen fungerar som det är tänkt. Vi kommer att försöka samköra ventilationskontrollen och spishällsbytet för att förenkla för alla. Mer information kommer när det närmar sig.

 

Hälsningar

Styrelsen Brf Estrids Kron