Nyhetsbrev december 2020

 

Styrelsen vill uppmuntra alla medlemmar att gå in på vår hemsida och anmäla sig till nyhetsbrevet. I framtiden kommer nyhetsbrevet, efter påannonsering i portarna, endast att publiceras där. Du anmäler dig till vårt nyhetsbrev på denna adress: http://estridskrona.bostadsratterna.se/

Nytt avtal för trädgårdsskötsel

Styrelsen har tecknat ett avtal med Fragaria trädgårdar för att få hjälp att ta hand om våra ängar, planteringar och gångar. 

Vi har också, tyvärr, behövt beskära våra två magnolia träd kraftigt. Träden klarade inte de torra somrarna vi har haft de senaste åren, men förhoppningen är att de ska ta sig och börja växa igen.

Amortering 

Föreningen amorterar löpande på lånen. Styrelsen har beslutat att prioritera att betala av på lånen. När möjlighet ges gör vi extraamorteringar för att långsiktigt hålla nere våra kostnader. I höst har föreningen gjort en extra amortering på en miljon kr.

Medlemsavgifter

Styrelsen har beslutat att inte höja våra medlemsavgifter eller p-platsavgifter för 2021.

Brf Ekonomen

Styrelsen vill gärna tipsa om att ni kan logga in på brf ekonomens portal för att se era avier, hämta registerutdrag, mäklarinformation m.m. Inloggningsuppgifter hittar ni på era avier. https://brfekonomen.realportal.nu/

Alla medlemmar har också möjlighet att betala sina medlemsavgifter och p-avgifter via e-faktura. Information om detta har skickats ut till allas brevlådor tidigare och ni hittar också information kring detta hos Brf Ekonomen.

Knarrande golv

Veidekke har informerat oss att de kommer påbörja arbetet med att åtgärda de knarrande golven när Folkhälsomyndigheten lättar på restriktioner gällande Covid-19. Golven kommer inte att bytas ut utan läggas om med lim. Denna metod har prövats i en medlems lägenhet med gott resultat. Omläggningen kommer ske i ett rum i taget och utifrån besiktningsprotokoll. Styrelsen återkommer med mer information när vi får en tydligare plan.

Cykelförråden

Nu är det många som lagt ned cyklandet för den här säsongen. Vet du med dig att du kommer använda din cykel sparsamt i vinter ställ eller häng den lite längre in i förrådet. På så sätt underlättar du passagen för de som fortsätter cykla trots vädret!

Stopp i avlopp

Föreningen har vid ett par tillfällen tvingats bekosta rensning av avloppsstammar från köksfett. 

Sitter stoppet i rören som tillhör den enskilda lägenheten behöver man bekosta rensningen själv, endast stopp långt ned i avloppsstammen bekostas av föreningen. 

Här är en informationstext från Stockholm Vatten & Avfall i ämnet för att undvika detta.

Det kan bli stopp i avloppet om du häller ner matolja och fett i diskhon. Torka istället ur stekpannor och kastruller med hushållspapper och släng det i soporna. Om du har använt frityrolja, häll den i en flaska, förslut och lämna till miljöstationen. Glöm inte att märka upp vad flaskan innehåller.

Alla medlemmar har tidigare i höst fått en tratt för att underlätta att spara fett och olja!

Brandvarnare

Störst risk för en brand är under december månad när vi gärna gör det lite mysigt hemma med julpynt och levande ljus. Passa därför på att kolla att brandvarnaren hemma fungerar. Läs gärna nyhetsbrevet från föreningens försäkringsmäklare.

Fuktskada

Föreningen har råkat ut för en fuktskada på grund av läckande fogar på taket. Veidekke har åtgärdat fogarna och gjort dem täta och kommer även göra nya inspektioner av alla våra tak. Fuktskadan är under kontroll och åtgärdas självklart också.

 

God Jul och Gott Nytt År!

Styrelsen