Nyhetsbrev december- 2018

Nyhetsbrev december- 2018

 

Styrelsen vill uppmuntra alla medlemmar att gå in på vår hemsida och anmäla sig till nyhetsbrevet. I framtiden kommer nyhetsbrevet, efter påannonsering i portarna, endast att publiceras där. Du anmäler dig till vårt nyhetsbrev på denna adress: http://estridskrona.bostadsratterna.se/

 

Extrastämma om Balkonginglasning

Den 21 november hölls en extra stämma för att rösta om balkonginglasningar ska tillåtas i föreningen eller inte. Stämman röstade för förslaget om att tillåta inglasningar. Ingen röstade emot förslaget. Några medlemmar har inkommit med synpunkter kring utformningen på inglasningarna. Det finns en önskan om att få möjlighet att endast glasa in halva balkongen. Styrelsen kommer att beakta dessa synpunkter och dela ut en enkät till alla medlemmar.

 

Innan inglasningarna kan sätta igång så avvaktar vi beslut om bygglov. Detta kommer troligtvis inte komma förens i mars.

 

Dörröppnare till portarna

Alla portar har nu fått manuella dörröppnare installerade för att underlätta in och utpassage. När du ställer upp dörren stannar den i uppställt läge i ca 30 sekunder för att sedan automatiskt stängas.

 

Portkoder

Portkoderna kommer snart att bytas och innan årsskiftet kommer alla få ett meddelande i brevlådan om detta.

 

Byte av förvaltare

I vår, efter två års besiktning , kommer vi att byta förvaltare från Veidekke nära till ett bolag vi själva valt. Styrelsen har påbörjat arbetet med att hitta en bra leverantör.

 

Förvaltningsberättelse

Arbetet med årsredovisning och förvaltningsberättelse är nu igång och årsstämman kommer preliminärt att hållas i mitten av maj. Glöm inte att motioner till stämman ska skickas in i god tid. Har du något förslag du önskar ska tas upp på stämman kan det vara bra att skriva ned dem redan nu. Här kan du läsa mer om motioner:

http://bostyret.se/blogg/motioner-infor-stamma/

 

 

 

 

 

 

Brandvarnare

Störst risk för en brand är under december månad när vi gärna gör det lite mysigt hemma med julpynt och levande ljus. Passa därför på att kolla att brandvarnaren hemma fungerar.

 

Parkering

Vi ber er alla att visa hänsyn när ni parkerar. P-platserna är ibland trånga, se till att din granne kan komma in på sin plats. Tänk även på att inte parkera in någon när ni eller era gäster parkerar på gatan. Bilarna behöver lite svängrum för att kunna ta sig ut.

 

Cykelförråden

Nu är det många som lagt ned cyklandet för den här säsongen. Vet du med dig att du kommer använda din cykel sparsamt i vinter ställ eller häng den lite längre in i förrådet. På så sätt underlättar du passagen för de som fortsätter cykla trots vädret!

 

 

Vi vill också påminna om att skaka av så mycket grus som möjligt innan ni går in mot hissen. Grus och stenar är den absolut största orsaken till varför vi har haft dyra och besvärliga problem med våra hissar.

 

TACK

för det här året

Styrelsen önskar alla medlemmar en riktigt god jul och ett gott nytt år!