Nyhetsbrev augusti 2022

Styrelsen vill uppmuntra alla medlemmar att gå in på vår hemsida och anmäla sig till nyhetsbrevet. I framtiden kommer nyhetsbrevet, efter påannonsering i portarna, endast att publiceras där. Du anmäler dig till vårt nyhetsbrev på denna adress: http://estridskrona.bostadsratterna.se/

Årsstämman och ny styrelse

I juni hade föreningen årsstämma för det gångna året. Bengt Hökervall var ordförande på stämman och ledde oss igenom mötet samt gjorde årsredovisningen tydlig för alla medlemmar som deltog. 

Av 60 medlemmar i husen var det 13 medlemmar som deltog på mötet. 

Föreningen har bra ordning på sin ekonomi och styrelsen gavs ansvarsfrihet för det gångna året. Det beslutades även att sittande styrelse skulle utvidgas med två personer Erik Holma och Lena Åberg. 

Sittande styrelse för kommande året är Jessica Ulfsdotter, Gunilla Nyback, Martin Hellquist, Tobias Stenmark, Erik Holma, Lena Åberg och Åsa Nilsson. 

Fokusfrågor för det kommande året är bla elladdstolpar för våra parkeringar, 5 årsbesiktning av fastigheterna samt hantering av matavfall. 

 

Rökning och fimpar

Vi vill påminna om att det inte är tillåtet att röka i våra allmänna utrymmen och utanför våra entréer. Vi vill samtidigt upplysa alla om att det är förbjudet att kasta fimpar från balkongen oavsett om det är mot gatan eller mot ängen. Förutom att det är förbjudet enligt lag att slänga fimpar kan man orsaka brand och inte minst obehag för de som har balkonger nedanför.

 

Nytt om laddstolpar

Det är stort intresset för laddplatser i föreningen och vi har under våren/sommaren träffat olika installationsföretag i syfte att få olika lösningsförslag och kunna jämföra prisbilden. Vi har fastnat för ett företag som har presenterat en bra lösning för installationen och de har även en smidig plattform för användaradministrationen. Styrelsen kommer att återkomma med mer information när vi är ett steg närmare den färdiga lösningen och det är dags att anmäla sitt intresse för en plats. Målet är att ha installationen klar under hösten 2022

Laddstolpar kommer att installeras för samtliga parkeringsplatser på föreningens egen mark, dvs de platser som inte är på grusplanen.Detta för att det har påbörjats ett planarbete för bebyggelse på den ytan efter att kraftledningen har tagits ner. Om det skulle komma att byggas på grusplanen kommer vi att få nya parkeringsplatser där vilka vi utgår från kommer att vara utrustade med laddmöjlighet. 

Installationen innebär att villkoren för nyttjandet av p-platserna närmast husen kommer att förändras under hösten, men hur är ännu inte bestämt i detalj.

 

Knarrande golv

Veidekke har nu informerat oss att deras underleverantör kommer påbörja arbetet med att åtgärda de knarrande golven. Arbetet påbörjas i slutet av September då en översyn av samtliga lägenheter med knarrande golv som tagits upp som anmärkningar från besiktningen kommer att ske. Därefter kommer snarast en tidplan för åtgärdande att översändas för distribution till boende.

Arbete i lägenheterna kommer att bestå av borttagning av parkett, eventuell spackling av betonggolv om så är nödvändigt, borttagning av socklar och foder som berörs, återmontering av golv där golvet limmas, återmontering av socklar och foder. Veidekke uppger att de kommer att kunna utföra dessa åtgärder utan större påverkan för den boende.

Vi väntar nu på att få exakta datum för när översynen ska påbörjas.

 

Cykelförråden

Nu är våra cykelförråd väldigt fulla igen. De är ju rätt små och därför behöver vi hålla så god ordning som möjligt och använda dem till rätt saker. Vet du med dig att du kommer använda din cykel sparsamt i ställ eller häng den lite längre in i förrådet. På så sätt underlättar du passagen för de som cyklar regelbundet.

Ta gärna bort din barnsits (om du inte använder den) då du hänger upp cykeln.

Hjälp era barn att parkera sina små cyklar och sparkcyklar på lämpligt sätt så att de inte hindrar passage eller utgör en snubbelrisk. Till sist vill vi uppmana alla medlemmar att ta bort cyklar och barnvagnar som inte används längre! 

Pulkor och Snowracers ska förvaras i lägenhet eller i förråd när det inte är säsong.

 

Förvaring i allmänna utrymmen

All förvaring i våra entréer och gångar i förrådsutrymmen är förbjuden. Även om det bara handlar om några dagar. Detta på grund av brandrisk.

 

Höstmingel och städdag-Save the date

Vi planerar för en gemensam städ/mingeldag i höst. Datum är lördagen den 24 september. Inbjudan kommer senare.

 

 

Välkomna med frågor till styrelse